“THEA VAN LIER – 20 jaar werk” – solo expositie

Van 16 mei t/m 28 juni te zien in de Boterhal (Hoorn);
“THEA VAN LIER – 20 jaar werk”

Bezoekers van deze tentoonstelling maken een reis door de beelden, die Thea van Lier de afgelopen 20 jaar maakte, beïnvloed door de wereld om haar heen. Soms verwarrend, altijd boeiend.
Zo is de serie “Erfgoed” ontstaan. Imaginaire, vaak desolate omgevingen zo gegroeid, of door menselijk toedoen zo geworden. Het verschuiven van lijnen en vlakken, het spel met perspectief en het kleurgebruik zuigen ons in een ruimte die vervreemdend voelt. Uit deze serie zijn enkele doeken te zien.
Ook uit andere series is een keuze gemaakt, zoals de “coulissen”; een spel met vlakken en ruimte en het voelen van een aanwezigheid, die niet zichtbaar wordt.
“De kinderen die niet terug kwamen” uit Vught, zijn gemaakt naar aanleiding van een krantenartikel met foto’s.

De tentoonstelling begint met een werk dat afkomstig is uit een installatie in “Monumento Urbano” van Aldo Rossi in Zaandam. Het spel van lijnen en vormen is wonderlijk identiek voor de verbeelding van een wolk, een berg of bijvoorbeeld een vrouwenheup. In alle werken wordt het handschrift gevormd door verwondering en emotie, vertedering en verbijstering soms.

Behalve schilderijen zijn er ook plastieken te zien.

De opening vindt plaats op zondag 17 mei 16.00 uur en wordt verricht door Ton van Weel.