Thea van Lier is een portrettist

“De mens is het meest intrigerend! Zo spannend, hoe alles verandert met een kleine beweging, Een andere lichtval of kleur. Tussen al die mogelijkheden de essentie pakken! Als dat lukt kan ik daar heel blij van worden.” aldus Thea

Door de jaren zijn er vele portretten ontstaan, in opdracht of op verzoek. Thea heeft vele portretten van jong tot oud en van groot tot klein geschilderd.


Werkwijze

Een portretopdracht begint meestal met een kennismaking op het atelier. Aan de hand van portretvoorbeeld, een toelichting en vragen wordt gekeken wat de wensen zijn en wat er mogelijk is. Vervolgens bepaalt de opdrachtgever wat hij of zij graag zou willen.

Thea werkt bij voorkeur naar ‘levend model’. Bij de volgende stap wordt in een sessie van een ochtend of middag een eerste opzet gemaakt en tevens een aantal foto’s. Meestal volgt nog een tweede sessie. Het maken van een schilderij duurt ca. een maand.

Prijzen

De prijzen voor de portretten variëren afhankelijk van de grootte, materiaal, techniek en het aantal personen.
Indicatie: een geschilderd portret (olieverf op linnen – ca. 65×50 cm) van een volwassene waarvan hoofd en schouders te zien zijn, kost ca. 1500-2500 euro. Kleiner en grotere formaten zijn allemaal mogelijk.

In overleg is er van alles mogelijk. Voor een kennismakingsgesprek en vrijblijvende informatie kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen of langskomen op het atelier.

Klik hier voor contactgegevens.

  • schilderij portretten
  • materiaal olieverf op doek
  • afmeting divers