open ateliers Muntstraat 7 – december 2014

HOORN - Hoornse kunstenaars aan de Muntstraat 4 en 7 houden zondag 21 december open ateliers, waar zij recent en afwisselend werk laten zien. Nuray Atas, Thea van Lier, Peter de Rijcke en Louis Swagerman hebben werkruimten in de lokalen van het Buismangebouw aan Muntstraat 7 in Hoorn (de voormalige Ireneschool). Ryanne Wiener is gastexposante in het atelier van Peter de Rijjcke.

Nuray Atas laat een terugblik zien met een selectie uit diverse series schilderijen die zij de afgelopen jaren maakte. Thea van Lier maakte het afgelopen jaar, naast haar beeldhouwwerk, schilderijen met industriële landschappen en menselijke voorstellingen. Peter de Rijcke werkt op dit moment op het Hembrugterrein in Zaandam, het Oude Hof in Bergen en, na lange jaren, weer in de haven van Hoorn. Ryanne Wiener werkt tijdens de open atelier-dagen aan haar nieuwe serie etsen 'Alles is Familie'. Zij exposeren allen ook tijdens de ledenexpositie van de Kunstenaarsvereniging in de Boterhal. Louis Swagerman toont verstilde, bijna bovennatuurlijke landschappen, die op verfijnde en gelaagde manier in olieverf zijn geschilderd of getekend met pastel. Een apart aspect van de open ateliers is de mogelijkheid tot gluren in de keuken van de kunstenaar, waar naast werk in wording ook werkwijzen en inspiratiebronnen van de kunstenaars ontdekt kunnen worden. De ateliers zijn geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

 

Thea van Lier maakte het afgelopen jaar, naast haar beeldhouwwerk, schilderijen met industriële landschappen en menselijke voorstellingen

 

De ateliers zijn geopend van 11.00 tot 18.00 uur.
Muntstraat 7, Hoorn